Ett halvår kan gå så vansinnigt fort! Det känns fortfarande som några veckor sen vi träffades första gången, femton väldigt olika människor, i alla åldrar och med olika bakgrunder, men med en gemensam aptit på äventyr. Nu har vi tränat tillsammans, lyssnat, diskuterat, sprungit, ringt, mejlat, frusit och svettats, lärt oss massor, och fått en hel del styrka och kondition på köpet.

Och nu var det alltså dags för vår sista kurskväll i Peak-IT Adventure Academy. Vi träffades uppe i gymmet på Mornington Hotel i Bromma för att inleda med ett fyspass. Som uppvärmning sprang vi ruscher, och sen satte Fredrik upp sex CrossFit-stationer.

 

Lyfta kettlebell är bra för allt möjligt

Lyfta kettlebell är bra för allt möjligt

 

CrossFit är en fascinerande träningsform, man använder ett minimum av redskap och rör sig egentligen inte så mycket i rummet, men ändå kan man köra helt slut på massor av muskler som man inte ens visste att man hade. Nyttigt! När vi hade kört tre varv runt alla stationerna och vi alla var nöjda och fullpumpade med mjölksyra så dirigerade Fredrik snabbt upp en ny uppsättning stationer. Bara att ta ett djupt andetag och köra igång igen! Det var ganska länge sen jag var så trött i hela kroppen samtidigt, faktiskt. Duschen gick liksom i slow motion.

Dagens teoripass handlade om press och media, hur man kan tänka när man dokumenterar sitt äventyr för att få med sig bra material tillexempel till tidningsartiklar. Gästföreläsare var Glenn Mattsing, som är chefredaktör för tidningen Outside.

 

Glenn Mattsing från Outside berättar

Glenn Mattsing från Outside berättar

 

Vi kom även in på en mycket intressant diskussion om vart äventyrandet är på väg, vad ett äventyr egentligen är, och hur massmedia fungerar och utvecklas, om trovärdighet, substans och kändisskap. Att skriva en tidningsartikel som bara rapporterar resväg och fakta räcker inte långt, utmaningen är att skapa en berättelse som följer med igenom äventyret och ger en extra dimension.

 

Fredrik delar med sig av sin syn på äventyr

Fredrik delar med sig av sin syn på äventyr

 

Dessutom pratade vi ihop oss om alla förberedelser inför Keb Classic. Nu är det knappt två månader kvar till vårt tuffa examensprov, så det är hög tid att ordna de sista detaljerna. Vi vände och vred på allt från träningsupplägg till utrustning, alla praktiska detaljer, tips och idéer. Nu är det individuella förberedelser som gäller, men om jag känner mina kurskollegor rätt så kommer vi att både diskutera, tipsa varandra och träna tillsammans mer och mer ju närmare vi kommer. Det är ett underbart gäng, och även om alla är starka individer med tävlingsinstinkt så är vårt gemensamma mål helt klart att alla ska klara examensprovet.

Share

« »