I början av hösten 2011 fick jag ett tips om en ny äventyrsutbildning, sponsrad av rekryterings- och IT-konsultbolaget Peak-IT och arrangerat av projektledarproffset Fredrik Erixon. Uttagningen skedde löpande, och när jag skickat in min ansökan och såg plats efter plats delas ut till olika äventyrsgalningar började jag misströsta… Men oron förbyttes till lycka när den femtonde och sista platsen blev min!

 

Peak-IT Adventure Academy årskull 2012

 

Utbildningen bestod av totalt sex kurstillfällen som vardera innehöll ett långt och faktaspäckat teoripass, samt ett träningspass. Mellan varje kurstillfälle jobbar vi med hemuppgifter, och tränar dessutom förstås en hel del, både styrka och kondition, löpning och backträning.

Huvudlärare på kursen var Fredrik Sträng, årets äventyrare 2011 och Sveriges bästa mountaineer över 8000 meter, och det har varit fantastiskt att få ta del av hans kunskap och erfarenhet av träning och äventyrsprojekt från alla tänkbara olika perspektiv.

Sista kurstillfället var i mitten av Februari, och sen följde två månader av intensiva förberedelser inför vårt examensprov Keb Classic 2012.

 

 

Peak-IT Adventure Academy

Peak-IT Adventure Academy

 

Du kan också titta på videoklipp och uppdateringar på Peak-IT Adventure Academy’s kanal på YouTube.

 

Från och med årskursen som börjar i September 2012 heter utbildningen Peak Adventure Academy. Läs mer om den på deras websajt, och glöm inte att skicka in din ansökan. Vem vet, kanske blir det en vändpunkt i ditt liv också?

 

Läs mer om mina fantastiska kurskollegor på deras websidor och bloggar!

 

http://www.saffari.se/

Sajjad Saffari berättar som sig själv och sin klättring. Han är en suverän friklättrare som bland annat jobbar som instruktör på Klättercentret i Solna.

 

http://www.4summits.se/

Här berättar Sajjad Saffari och Filip Karlbom om sitt äventyr 4Summits; de ska testa om det är möjligt att klättra fyra stycken 4000-meterstoppar på fyra dagar. För att ha en chans att klara detta så tränar och förbereder de sig för fullt. Jag håller tummarna!

 

http://www.addadventure.se/

Läs om Maria Sellfors och hennes olika äventyr, tillexempel har hon skrivit en reseberättelse och lagt upp en massa jättefina bilder från sin resa till Annapurna Basecamp i December 2011.

 

http://www.adventuregeneration.se/

Hanna Näslund och Pär Dilot berättar om sitt spännande äventyrsprojekt Adventure Generation, som handlade om att ta reda på hur två personer från olika generationer kunde klara av att genomföra ett tufft äventyr tillsammans.

 

http://mikaelnyman.blogspot.com/

Mikael Nymans blogg Another day, another horizon, där han berättar om sig själv, sina resor och sina äventyrsprojekt.

 

http://www.beyondthemap.se/

Olof Tegsjös blogg, där han berättar om sitt stora intresse för Land Rovers och de äventyr han tar ut dem på. Det stora äventyrsprojektet handlar om att köra Land Rover från Stockholm till Japan 2014, och avsluta med en bestigning av Fuji.

 

http://flugfiskeaventyr.blog.se/

Det här är Järfällabon Leif Kindlunds blogg, där han berättar som sina förberedelser inför sitt spännande flugfiskeäventyr. Sommaren 2012 ägnade Leif fem veckor åt att ta sig fram för egen maskin genom de bästa flugfiskevattnen i Finnmarksvidda i nordnorge.

 

http://kaupang.se/

Charlotte Kaupang har varit både friidrottare och fotbollsspelare på elitnivå, och hon bloggar nu om sin syn på äventyr, friluftsliv och på livet i stort.

 

http://www.isyxa.se/

Min andra Järfällakollega Mikael Sjöberg var också min lagkamrat till Keb Classic och expeditionskollega till Elbrus sommaren 2012.

 

http://www.lautakoski.se/

Nicklas Lautakoski har trots att han bara är 25 år gammal redan hunnit genomföra ett antal riktigt imponerande äventyrsprojekt. Han har cyklat till Kina, kört motorcykel från Nordkap till Sydafrika, med mera. På hans att göra-lista står bland annat världens tuffaste löptävling Marathon des Sables, samt bestigningar av Elbrus och Mont Blanc.

 

http://naringslara.outsideonline.se/

Marie Nordins blogg om kost och näringslära. Här kan du ta del av hennes kunskaper, tankar och kommentarer om mat och välmående.

 

http://nasman.wordpress.com/

Pierre Näsman skriver på sin sida Näsman2Everest om sitt stora äventyr, han ska köra motorcykel till Tibet, bestiga Mount Everest, och sen klättra ner och köra hem igen.  Pierre har redan gjort en expedition till Everest, men då han fick avbryta denna på 7400 meters höjd så ska han göra ett nytt försök med den lilla extra twist som 2000 mil hojtouring innebär.

 

Share